شاید یکی از جاهایی که هرگز بشر دو پا فکر نمیکرد که تبدیل به بیلبورد تبلیغاتی شود جلد کتاب باشد. زمانی طولانی بر تاریخ علم و فرهنگ دنیا گذشته که کسی هرگز به جلد کتاب اهمیت نمیداد و همانطور که در موزههای تاریخ ایران یا وانک مسیحی اصفهان میبینید، یا کتابها جلد نداشتند یا دارای جلدی بیاهمیت بدون نوشته یا فقط دارای اسم کتاب بودند.
و امروز در کمال تعجب در وضعیتی هستیم که عدهای کتاب را بر اساس دکوراسیون اتاق و رنگ سال میخرند و این فقط به خاطر آن است که اهمیت جلدها در دنیا کمتر از محتوا که نیست بلکه بیشتر هم شده. روی جلد، پشت جلد و مهمتر از همه کنار جلد!
جلدهای بدون کتاب در آمریکا
ولی این جلدهای خالی از محتوا تنها نمونهای از یک فرهنگ عجیب آمریکایی است. فرهنگ بهظاهر پارادوکسی پُرهای خالی!! فرهنگی که میگوید دروغهای بزرگتر را مردم و حتی نخبگان راحتتر میپذیرند. اما باید دقیقاً مثل جلد کتاب باشد که ازیکطرف همه را جذب خود کند و از طرفی اجازه ندهد هر تازهواردی از داخلش باخبر گردد. پس فقط رنگهای بستنی را باید شفافتر کنی تا همه دروغ بزرگ “طبیعی بودن” را بیشتر باور کنند و اگر پرهایی از میوه را هم در آبمیوه صد در صد مصنوعی شفاف بریزی که دیگر کار تمام است و روی طبیعی بودن محصول شما قسم خواهند خورد!
شاید آزمایشگاه تست سسهای جدید در آلمان و توضیحات تکنسین مربوطه دریکی از قسمتهای آخر سریال برکینگ بد را دوباره باید ببینیم….
آیا سیستم اداری آمریکا بسیار دقیق و هوشمند و منظم است
بله، دهها شبکه و پیج دنیا را پرکردهاند که سیستم اداری آمریکا بسیار دقیق و به شکل غیرقابل وصفی هوشمند و منظم است. و وقتی سؤال از دلیل آن میپرسیم، انواع جلدهای رنگی را در قفسه میچینند: اتوبوس سر ساعت میآید، استاد ما سروقت می رسه، مترو سر ثانیه میرود و….
جدا از اینکه یادشان میرود از تأخیرهای هواپیمایی آمریکا و نظم مترو تهران صحبت کنند، مهمتر این است که جلد کتاب را آنچنان مثل بستنی شفاف کردهاند که شما اصلاً داخلش را باز نمیکنید که ببینید اصلاً یکمشت ورق کاهی بدون نوشته است.
لذا شما بهظاهر میبینید که شرایط نامزدها ساده است ولی عملاً در بیش از ۹۵ درصد موارد فقط دو حزب هستند که همهجا حضور دارند.
اما نکته عجیب اینجاست که همین شرایط ساده هم به خاطر بینظمی و ناتوان بودن سیستم به نحو باورنکردنی اجرا نمیشود و شما الآن چیزی میشنوید که قطعاً آرزو میکنید ایکاش هیچ کتابی جلد نداشت.
یکی از شرایط ساده نامزد ریاست جمهوری آمریکا داشتن سن ۳۵ سال تمام است. و خیلی جالب است که میبینید کسانی مثل “پتا لیندسی” در لینک زیر با سن ۲۸ سال کاندیدا میشوند و چند هزار رأی هم میآورند.
نتایج انتخابات مجلس امریکا
اما نقطه اوج کتاب خالی نظم اداری و صفحات کاهی هوشمندی سیستم در آمریکا گزارش عجیب واشنگتنپست از نتایج انتخابات مجلس در امریکا است که اسامی مردگانی را آورده که در انتخابات مجلس آمریکا رأی آوردهاند. ایشان افرادی بودند که در انتخابات ثبتنام کردهاند ولی قبل از رأیگیری از دنیا رفتند و بااینحال اسمشان روی برگه رأی آمده و رأی آوردهاند. و حالا قرار است با حضور پررنگ خود مشکلات اقتصادی آمریکا را در مجلس پیگیری کنند. و لابد رئیسجمهور مردمی آمریکا هم به آنها دلبسته که وعده پرداخت بدهی ۲۰ تریلیون دلاری آمریکا را میداد!
به نظر شما اصلاً داخل کتاب نظم اداری آمریکا یک برگه هرچند کاهی هم پیدا میشود؟! بیجهت نیست که خبرنگاری آمریکایی در لینک زیر میگوید که یک ماه کامل من تحقیق کردم ببینم که اصلاً دستگاهی در آمریکا وجود دارد که شرایط قانونی نامزدها را چک کند و دستآخر فهمیدم هیچ تشکیلاتی وجود ندارد!!!
حالا شما خودتان حدس بزنید که چه تعداد از نمایندگان کنگره، برادر یا پدر یا دوستش بهجای او در صحن علنی حاضر میشود و رأی میدهد؟!
در مملکتی که نماینده الکترال رئیسجمهور در سال ۲۰۰۴ اشتباهاً نام جان ادواردز را بهعنوان رئیسجمهور مینویسد، باید هم منتظر باشی مردگان محترم از آن دنیا کنگره را اداره کنند! و درآینده نام حیوانات عزیز همروی برگه رأی نوشته شود.
منبع:
1ـ wikipedia
2- washingtonpost
3- denverpost