این متن را یکی از نخبگان و فارغ التحصیلانی عزیز و واقعا حرفه ای دانشگاه شریف نوشتند. ایشان برای گذراندن یک دوره تکمیلی در دانشگاه شهر رن فرانسه مشغول هستند و باید بگویم ما همیشه به ایشان اعتراض داشتیم که چرا بیش از اندازه صرفه جویی می کنید؟
لطفا با حوصله این تجربه سخت را بخوانید و خودتان قضاوت کنید کجا راحت تر می شود زندگی کرد:
امروز قبض برق دستمان رسید و نقرهداغ شدیم و اعصابم خیلی خرد شد!
اینجا کنتورخوانی سالی یک دو بار انجام میشود یا وقتی که واحد مسکونی را ترک کنی. آن هم خودت تماس میگیری و اعلان میکنی. تا قبل از کنتورخوانی بر اساس تخمین علیالحساب پولی را بابت هزینهی برق کم میکنند و بعد از کنترخوانی مابهالتفاوت را میگیرند.
هزینه زندگی در فرانسه
حالا که ما جا به جا شدیم و قبض برق برایم آمده است، دیدم ماهی «صد یورو» برایمان پول برق آمده است! هزینهی اجارهی منزل مثل جایی که ما ساکن بودیم حدود ۴۰۰ یورو است و چون ما با وسائل اجاره کردیم نزدیک ۶۰۰ یورو پرداخت میکردیم. یعنی معادل یک چهارم هزینهی اجاره پول برق.
عجیبتر این که واحد ما ۲۷ متری بود! فقط یک عدد لامپ بسیار کمنور در حد یک لامپ شصت داشتیم. تنها موارد مصرف برق، پخت و پز، شوفاژ، لپتاپ، شارژ موبایل و آبگرمکن بود. وقتی یک نفر حمام میکرد نفر دوم که میرفت آب سرد شده بود. شوفاژ برقی نیز اصلاً جان نداشت و ما مرتب سرما را تجربه کردیم.
برای صرفهجویی در مصرف برق شوفاژ را وقتی روزها از خانه خارج میشدیم خاموش میکردیم. حدود دو هفته از این ایام هم اصلاً نبودیم و ایران بودیم.
خلاصه هنوز نمیفهمم چرا برای دو نفر دانشجو باید این همه پول برق بیاید.
قبلتر دوست دیگرمان که در رزیدانسی مشابه زندگی میکرد وقتی قبض برقش آمده بود، همین حس و حال را داشت و شاکی بود. گفتم حتماً شما رعایت نمیکنید و خیلی خانهتان را گرم میکنید و …فکر نمیکردم سر خودمان که کلی رعایت میکردیم چنین بلایی بیاید. تازه واحد آنها از ما چند متری بزرگتر است. خلاصه میگویند آدمها را شماتت نکنید، سر خودتان میآید.
واقعیت های زندگی در اروپا
قبض برق سه ماهه ۱ میلیون ۴۰۰ هزار تومان برای یک اتاق ۲۷ متری با یک لامپ ۶۰
خانه ۲۷ متری مهندس بسیار عزیزمان در فرانسه که با وجود تمام صرفه جویی ها به هزینه برق سرسامآور ۳۵۰ یورویی ( ۱ میلیون ۴۰۰ هزار تومان) گرفتار شده است.