هرچند که متأسفانه خبر بد حمله تروریستی در مرکز استکهلم وضعیت بد ناامنی در اروپا را بیشازپیش نمایان ساخت ولی برای تنوع هم که شده خوب است ایدهای جذاب که یکی دو روز قبل در سوئد رسانهای شد را ببینید.
بارها خود ما در جلسات متعدد بررسی تجارب افراد موفق گفتیم که برای استفاده عمومی از این تجربیات باید تجربه شکستها نیز به اطلاع نخبگان برسد تا بتوانند واقعبینانه برنامهریزی کنند.
موضوعی که خوب است هر چه سریعتر دوستان بنیاد نخبگان و مرکز همکاری ریاست جمهوری و حتی سایر نهادها روی اجرای آن برنامهریزی کنند.
به نظرم حتی تجربیات شکستخورده اجتماعی و روانشناسی و مانند آنهم باید اطلاعرسانی شود.
آقای وست در شهر ۱۰۰ هزارنفری هلسینگبورگ در جنوب سوئد ایده جالبی را تابستان امسال میخواهد در نمایشگاهی عمومی عرضه کند.
همانطور که در کلیپ زیر مشاهده میکنید ایشان تجارب شکستخورده افراد و کمپانیهای معروف را قرار است گرد هم آورد تا هم بدانید این کمپانیها بعد از دهها شکست بالاخره معروف شدند و هم از شکست نترسید و ریسکپذیری خودتان را بالا ببرید. به قول یکی از اساتید نرمافزار دانشگاه شریف نخبگان ما باید عادت کنند که شکست بخورند.
[Elite_video_player id=”10″] |
برخی ایده های جالب اما شکستخورده به جذابیت کلیپ افزوده:
1⃣ نوشابه متفاوت کوکاکولا که هم نوشابه بود و هم نسکافه!
[Elite_video_player id=”9″] |
2⃣ خودکار مخصوص خانمها که شرکت بیک آن را به رنگ ارغوانی ساخته بود تا بهطور خاص زنان را جذب کند.
3⃣ اسکنری که شما روی کد یک سایت در یک مجله میگیرید و لپتاپ شما سایت را بالا میآورد. خود آقای وست میگوید که علت شکست آن این بود که همیشه تایپ کردن آدرس سایت راحتر از استفاده از یک اسکنر است.
4⃣ ماسکی که بهصورت میزدید تا کمی بهصورت شما شوک وارد کند.
4⃣ موتورهای سواری هارلی-دیویدسن
5⃣ آیپدهای اولیه شرکت اپل
6⃣ عینک گوگل (گوگل گلس). وست میگوید وقتی گوگل ۳ سال قبل نمونههای آن را به بازار داد، در سانفرانسیسکو که نزدیکترین شهر به گوگل است، کافهها از ورود افرادی که این عینک را به چشم داشتند جلوگیری میکردند؛ چراکه مردم اصلاً دوست ندارند که بدون اطلاع از آنها عکس گرفته شود [یا سوابق و اطلاعات شخص ایشان آشکار شود]
? این مورد آخر واقعاً جای بررسی بیشتر دارد و اگر گوگل بعد از آنهمه تبلیغ و هزینه از گوگل گلس خود مجبور شود آن را کنار بگذارد، نشان میدهد توجه به حریم خصوصی بسیار موضوع مهمی در ایده پردازی است. و باید مراقب بود تا دوباره یک عده سودجو با تبلیغات کاذب زمینه ورود گسترده آن عینکها را با عناوینی مثل “لزوم آپدیت بودن” در ایران فراهم نکنند.
منبع: ndtv